COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK

INDLEDNING

Helena RAR er en dansk smykkevirksomhed, der drives og ejes af Helena Roelsgaard Andersen. Virksomheden er registreret på følgende adresse: 

Lindebjærgvej 5, 4180 Sorø

CVR: 38565036

HVORNÅR INDSAMLER VI DATA FRA DIG?

Når du køber eller laver en anmodning om en af vores serviceydelser. Vi modtager også de data, du oplyser, hvis du opretter en bruger på vores hjemmeside. Vi modtager også besøgsregistrering i forbindelse med dit brug af vores hjemmeside (se afsnit om cookies længere nede på denne side)

HVILKE PERSONDATA INDSAMLER VI?

Vi indsamler kun relevante oplysninger i forhold til køb af produkter fra vores side, kontaktformular eller tilmelding til vores nyhedsbrev og det er kun disse oplysninger vi beholder fra dig med dit samtykke. Oplysningerne bliver ikke videregivet til tredjepart medmindre andet er oplyst og godkendt af dig.

Vi indsamler udelukkende oplysningerne for at kunne levere produktet til dig eller give dig nyttig nyheder omkring vores produkter. Du kan til hver en tid slette alle dine oplysninger, hvis du måtte ønske det.

Det kunne for eksempel være oplysninger som

  • dit navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og fødselsdato. 
  • Demografiske oplysninger
  • Købshistorik
  • Brugshistorik på vores hjemmeside
  • Browserinformationer

Når du foretager et køb af en af vores ydelser, vil du oplyse dine kreditoplysninger, men disse opbevarer vi ikke. Det er vores samarbejdspartner QuickPay eller ViaBill, som modtager disse oplysninger direkte.

Når du foretager et køb fra vores hjemmeside og afgiver dine personoplysninger til Helena RAR, giver du samtidig dit samtykke til, at dine personoplysninger kan behandles af os, så vi kan sende din ordre til dig. 

HVOR LÆNGE OPBEVARER HELENA RAR DINE PERSONOPLYSNINGER?

Det afhænger selvfølgelig af, hvilke data, der er tale om. Fælles for alle de data, du oplyser er, at de vil blive slettet lige så snart, at vi ikke har en lovlig grund til at behandle dem mere. Det kunne for eksempel være, når vi har færdig ekspederet en ordre og dennes garanti er udløbet – så vil vi ikke længere opbevare disse data om dig og dit køb.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at dele data med en tredjepart, men dette sker dog kun så længe, at vi har fuld kontrol over, hvordan dataene bliver behandlet. Det kan for eksempel være nødvendigt ved udbydere af betalingsløsninger (når du køber en ydelse, vil vores samarbejdspartner overtage behandlingen af disse oplysninger), eller konsulenter (herunder bank eller advokatbistand), og distributører (herunder i forbindelse med levering af vores ydelser).

OPBEVARING AF DINE KREDITKORTOPLYSNINGER

Som udgangspunkt opbevarer vi ikke dine kreditkortoplysninger. Det gør vores samarbejdspartner QuickPay, som gemmer de oplysninger i indtil 5 år, hvorefter oplysningerne vil blive slettet. Udover gennemførelsen af betalingen til ordren, vil disse oplysninger kun blive brugt, hvis du henvender dig med spørgsmål, eller hvis der er fejl i bestillingen.

Ved betaling på vores webshop benytter vi QuickPay og har derfor ikke adgang til dine følsomme oplysninger herfra; det er udelukkende QuickPay. Så her henviser vi til deres privatlivspolitik. Herunder tilbyder QuickPay betaling med Viabill, som også har deres egen privatlivspolitik, men igen opbevarer vi ikke disse oplysninger. Vi modtager kun de oplysninger, der er nødvendige for at gennemføre ordren og sende den til dig.

FORMÅL

Vi indsamler kun relevante oplysninger i forhold til køb af produkter fra vores side, kontaktformular eller tilmelding til vores nyhedsbrev og det er kun disse oplysninger vi beholder fra dig med dit samtykke. Oplysningerne bliver ikke videregivet til tredjepart medmindre andet er oplyst og godkendt af dig.

Det er hver enkelt ydelse, som du vælger, der afgør hvilke oplysninger, vi får, og hvad formålet med dem er. Det kan for eksempel være behandling af dine køb, opfyldelse af din anmodning eller besvarelse af dine spørgsmål. Derudover kan vi også bruge nogle af de indsamlede data til forbedring og udvikling af vores site og ydelser, eller tilpasning af vores kommunikation og markedsføring til dig. Det kunne også være andre ting, men her vil du blive spurgt før brug, og vi vil ikke gøre det uden dit samtykke.

DINE RETTIGHEDER

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi måtte have om dig. I henhold til Databeskyttelsesloven samt Persondataforordningen, har du  ret til følgende:

  • At få indsigt i, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig
  • At få berigtiget og ajourført de personoplysninger, vi har registreret om dig.
  • Du har ret til at få slettet de personoplysninger, vi har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme.
  • Er behandlingen af personoplysninger baseret på et samtykke fra dig, har du ret til at trække samtykket tilbage, hvilket betyder, at behandling herefter ophører, medmindre vi efter lovgivning er pålagt at skulle behandle personoplysningerne.

Ovenstående kan dog være begrænset af hensyn til andre personers privatlivsbeskyttelse, til forretningshemmeligheder, immaterielle rettigheder eller andre retlige forpligtelser, der går forud for ovenstående rettigheder.

Hvis du ønsker at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi har registreret vedrørende netop dig, kan du altid anmode om dette ved at sende os en mail på kontakt@helenarar.dk, så vender vi hurtigt tilbage til dig. Du kan også til hver en tid tilbagetrække dit samtykke via. samme e-mail.

 

COOKIES INDLEDNING

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

HVAD BRUGER HELENA RAR COOKIES TIL?

Vi bruger cookies til at forbedre vores side for en endnu bedre brugeroplevelse. Vi gemmer oplysninger om besøgendes færden på siden og tidligere besøg på siden. Herunder deler vi oplysningerne om færden på siden med Google Analytics for at kunne optimere hjemmesiden effektivt.

En accept af cookies er et samtykke til Helena RAR og tredjeparters anvendelse af cookies på det pågældende domæne. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke ved at klikke dig ind på “Cookiedeklaration” på de respektive hjemmesider, eller ved at slette dine cookies efter vejledningen nedenfor.

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser/smartphone. Vi gør opmærksom på, at vejledningen er opstillet for langt de fleste browsere samt smartphones, men enkelte er ikke nævnt. Du kan altid bruge hjælpefunktionen i din browser for at få mere information om cookie-indstillinger. Dette gør du typisk ved at trykke ”F1” på din pc. Søg efter “cookies”.

De cookies, der gemmes på din enhed vil blive opbevaret i et varierende antal måneder regnet fra sidste gang, du var inde på en af Helena RAR’s sider. Hver gang du genbesøger en hjemmeside, forlænges perioden. De pågældende cookies slettes automatisk efter deres udløb. 

Når du logger ind, vil vi opsætte en række cookies og gemme din logininformation og dine valg af skærmvisning. Login cookies holder i to dage, og skærmvalg cookies holder i et år. Hvis du vælger “Husk mig”, vil dit login holde i to uger. Hvis du logger ud af din konto, vil login cookierne forsvinde.

Hvis du skriver en kommentar på vores websted, kan du vælge at gemme dit navn, e-mailadresse og websted i cookies. Disse er til din bekvemmeligehed, så du ikke skal udfylde dine oplysninger igen, når du skriver endnu en kommentar. Disse cookies vil holde i et år.

Hvis du har en konto, og du logger ind på dette websted, vil vi opsætte en midlertidig cookie for at afgøre om din browser accpeterer cookies. Denne cookie indeholder ikke nogen personlige data og fjernes, når du lukker browseren.

KONTAKT OG KLAGEADGANG

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller klager til Helena RAR’s behandling af personoplysninger, kan du henvende dig til:

Helena RAR
Lindebjærgvej 5
DK-4180 Sorø
Att.: Den persondataansvarlige

Eventuelle klager kan også rettes til Datatilsynet. Den aktuelle kontaktadresse kan findes på: www.datatilsynet.dk.

Eventuelle ændringer af denne erklæring meddeles ved offentliggørelse af nye vilkår og betingelser på vores hjemmeside.

Du kan se datoen for sidste revision af erklæringen nedenfor.

Sidst opdateret: August 2019