Skotsk kilt pin

Jeg fik æren af at hjælpe en kvinde med et helt specielt smykke. Hun skulle nemlig giftes med en Skotte, og der giver konen traditionen tro sin mand i morgengave, en såkaldt kilt pin. Det er jo ikke noget, man ser så ofte her i Danmark – så hun spurgte mig, om det var noget, jeg kunne lave. Jeg fik meget frie tøjler til at lave den – hendes eneste krav var, at der skulle være en grøn turmalin, og at den skulle udføres i Sterling sølv. 

Samtidig var det vigtigt for hende, at den ikke blev for detaljeret, men holdte et meget enkelt udtryk samtidig med at have små antydninger af det Skotske. Så jeg gik i gang med at søge nettet tyndt for de traditionelle kilt pins. Vi fandt sammen frem til det design, den endte med at få. Se processerne af den herunder og resultatet, som jeg er ret stolt over – det er min første broche, hvor jeg har lavet broche mekanikken selv. Det var svært, men det hele værd!

fra sølv plade
lodning af kilt
lodning igen
sølvplade og fatning
brochestift
forfra
kiltpin tager form
loddet sammen
skotsk kilt pin

Skriv et svar

Få rabat på din første ordre
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og rabatkuponer i din indbakke allerede i dag! Når du tilmelder dig, får du med det samme en rabatkupon på -10% til shoppen.
SEND