vejet guld til støb
guldring i sandstøb
voks ringe
ringene støbt
guldring
renovering guldringe
lommeur genanvendt i ringe
Forvandl et lommeur om til to vielsesringe i guld

Det gjorde jeg så! Her har jeg brugt det traditionelle sandstøb til at skabe en overflade, som de drømmede om. Vielsesringene har ikke fået meget efterbehandling for at beholde “udtrædningerne” fra kobberet (som der jo er i legeringen i guldet. Legeringen er den blanding, man har i fx 14 kt guld, som dette er: hvor 58,5% er guld, og resten er altså andet metal, herunder mest sølv, men der er også en vis mængde kobber i). Det var derfor vigtigt ikke at skade denne overflade, der kommer til syne, når man støber guldet. Jeg vil ikke gå ind i de kemiske dele af processen, men blot nævne, at det virkede helt som forventet (overraskende nok i første forsøg med begge ringe; da jeg støbte en af gangen, herunder af flere årsager, blandt andet for at minimere forbruget af guld, og fik brugt hovedsageligt deres guld til at støbe ringene med).

Det var helt fantastisk at få lov at se et ur igen – altså selve urværket og mekanikken bagved, samtidig med at transformere det gamle guld til noget nyt og spændende! Jeg ser ikke så mange ure længere, som jeg gjorde dengang, hvor jeg stod i smykkebutikker. Men jeg har altid haft en fascination af dem, og derfor er det altid lidt sjovt at få sådan en gammel sag ind af døren.

Jeg håber, i kan lide at se proces billederne her, og at i også synes, at resultatet blev helt fantastisk – og ikke mindst helt unikt. Indvendig i begge ringe, står der skrevet “Tiden er vores”, som en rigtig fin afslutning.

guldringe fra lommeur

Skriv et svar

Få rabat på din første ordre
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og rabatkuponer i din indbakke allerede i dag! Når du tilmelder dig, får du med det samme en rabatkupon på -10% til shoppen.
SEND