Hvordan blev den til?

Jeg har for nyligt lavet en Chunky guldring med en fin lille diamant på 0,02 ct TW SI*, som skulle laves af kundens gamle guld. Når der skal støbes med gammelt guld er det vigtigt, at der er nok guld at støbe med. Det er ikke nok at have den mængde, der skal til for selve emnet (altså smykket), man skal faktisk også have til indløbet, som ca. svarer til samme mængde – det betyder altså, at man skal have det dobbelte af, hvad man forventer, at smykket kommer til at veje. Det er heldigvis noget, jeg finder ud af, når jeg skærer emnet ud i voks og kan veje voksmodellen. Det er også vigtigt, at det gamle guld har samme lødighed (om det er 14kt eller 8kt), for hvis man blander, så kan det være svært at få den ønskede lødighed i det endelige resultat eller man kan ende ud med nogle interessante farve nuancer i guldet, som man ikke ønsker.

*TW SI er betegnelserne for kvaliteten af diamanten. Læs mere om diamant i mit næste blogindlæg her.

ringe i voks
STØB og renovering

Når den så skal støbes, forsvinder der også ca. 10% af de gram, man har brugt i støbet. Derudover vil indløbet også være tilbage med ca. 1/4 af de gram, man brugte, som er “rest”, og det kan man selvfølgelig bruge igen til et andet smykke, hvis man har flere ting, man vil have lavet. Men man kan også vælge at få resten med eller modregne det i den endelige pris. 

Guldring process billede
Guldring process
Guld ring med diamant

Skriv et svar

Få rabat på din første ordre
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og rabatkuponer i din indbakke allerede i dag! Når du tilmelder dig, får du med det samme en rabatkupon på -10% til shoppen.
SEND