Diamanter – hvad betyder det?

Her har jeg forsøgt at forklare nogle af de fagtermer, der ofte bliver brugt, når vi snakker om diamanter. Jeg får tit forespørgsler på, hvad det betyder – og her får i det så klart og tydeligt. 

Når man snakker om diamanter, så er der særligt 4 termer, som bliver brugt meget; “Clarity, cut, carat & color”, som oversat på dansk egentlig bare betyder “klarhed, slibning, vægt og farve”. Vægten kunne for eksempel være 0,2 gram for 1 CT diamant. Når man ser på farven, så handler det udelukkende om hvor “hvid” eller klar diamanten egentlig er, og det kan man se herunder i skemaet, jeg har lavet. Slibningen giver lidt sig selv – hvordan stenen er formet, da den er blevet renoveret. Til sidst er der klarheden, som handler om, hvor “ren” stenen er; hvor mange urenheder, den har og hvor tydelige de er for det blotte øje. Man vil ofte sige, at det i de meget små sten er næsten umuligt at se urenhederne, mens man vil foretrække i de lidt større, at den er så ren som muligt, fordi de kommer mere til syne der. 

fagtermer diamanter

Skriv et svar

Få rabat på din første ordre
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og rabatkuponer i din indbakke allerede i dag! Når du tilmelder dig, får du med det samme en rabatkupon på -10% til shoppen.
SEND