Diamanter – hvad betyder det?

Her har jeg forsøgt at forklare nogle af de fagtermer, der ofte bliver brugt, når vi snakker om diamanter. Jeg får tit forespørgsler på, hvad det betyder – og her får i det så klart og tydeligt. 

Når man snakker om diamanter, så er der særligt 4 termer, som bliver brugt meget; “Clarity, cut, carat & color”, som oversat på dansk egentlig bare betyder “klarhed, slibning, vægt og farve”. Vægten kunne for eksempel være 0,2 gram for 1 CT diamant. Når man ser på farven, så handler det udelukkende om hvor “hvid” eller klar diamanten egentlig er, og det kan man se herunder i skemaet, jeg har lavet. Slibningen giver lidt sig selv – hvordan stenen er formet, da den er blevet renoveret. Til sidst er der klarheden, som handler om, hvor “ren” stenen er; hvor mange urenheder, den har og hvor tydelige de er for det blotte øje. Man vil ofte sige, at det i de meget små sten er næsten umuligt at se urenhederne, mens man vil foretrække i de lidt større, at den er så ren som muligt, fordi de kommer mere til syne der. 

fagtermer diamanter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få rabat på din første ordre
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og rabatkuponer i din indbakke allerede i dag! Når du tilmelder dig, får du med det samme en rabatkupon på -15% til shoppen.
SEND