ringstok
 

Her får du nogle tips til at finde den rigtige størrelse

Det kan være rigtig svært at finde frem til den rigtige størrelse ring eller armbånd, når man kigger efter smykker på nettet – for her er det ikke lige nemt at prøve forskellige størrelser først. Du vil også opdage, at mange har forskellige størrelser, hvilket kun gør det sværere at vurdere som kunde. Men for at gøre det nemt og enkelt – så kan du følge guiden her, og så burde det ikke gå helt galt (i hvert fald hos os!). 

Ringstørrelse

For at finde din ringstørrelse er der nogle vigtige punkter, du skal have fastsat dig først; skal ringen sidde for sig selv eller sammen med nogle andre? Hvor stor er ringen? er det en smal ring; et eksempel kunne være vores “Simple ring“, som kan bæres både alene og sammensat med andre ringe, men denne ring ville man typisk vælge i en halv til en hel størrelse mindre end man “plejer”, hvis den skal bæres alene. Den optager ikke særlig meget plads og vil derfor nemt falde af, hvis man ikke tager den i en størrelse, der passer. Hvis man derimod er ude efter en bred ring (fx Silence ringen eller Tosomhed ringen), så skal man gerne en størrelse op end det, man plejer. 

Bestem størrelsen 

For at springe lidt videre til at bestemme størrelsen til den finger, man vil have en ring; der er altid flere måder at gøre det på. Man kan bruge et målebånd, som man sætter lidt fast og herefter prøver at glide det lidt frem og tilbage (for at mærke, at man ikke har sat den for fast, så den ikke kan komme over ens kno eller at den strammer for blodtilførelsen), eller man kan tage en snor, og binde den om ens finger af to omgange. Herefter tegner man en prik på begge snore og tager den så af og måler længden mellem de to streger. Husk, at snoren ikke må stramme, når du vikler den rundt om fingeren. 

Har du varme eller kolde fingre lige nu?

En anden ting at have i baghovedet, når man prøver at måle efter, er, at ens fingre kan skifte op til to størrelser, hvis man er gravid eller har små hævelser. Man kan også sagtens være en “større” størrelse, hvis man har det meget varmt, eller hvis man har det meget koldt.

Når du har målt fingeren, står du med stor sandsynlighed med en længde, der hedder 5,6cm eller 5,2cm (det kan være alle størrelser fra 4cm til 7cm), og det omregnes til mm, hvoraf du har din ringstørrelse.

Hvad så med armbånd og armringe?

Det er næsten samme princip med armringe og armbånd. Dog skal det bemærkes, at armringen skal kunne passere ens hånd til håndled, og der kan man være nødt til at vælge en størrelse, der føles lidt stor, når den først er kommet ned på plads. Se nogle af vores armringe her. Armringe er oftes i størrelserne 18 – 19 – 20 og 21cm, men hvis du ikke helt synes, at armringen passer, så tilpasser vi den bare. Det er vigtigt, at den ikke bare kan falde af, hvis du ryster din hånd. Hvis den kan det – så vil den også falde af, når du går med den. 

Armbånd

Hvis man kigger på et armbånd, så er det en smule nemmere end armingene. Se et eksempel på et armbånd her. Der kan du gøre det samme med en snor rundt om. Her måler du, hvor lang den skal være rundt om dit håndled, og gerne, så du kan få en finger i mellem. Det er mest for at sikre, at du ikke får et armbånd, der sidder alt for stramt. Men her er du ikke bundet af håndens størrelse, da du kan tage den direkte på ved håndleddet. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at det kan være utrolig svært at tage armbåndet på (og af), hvis du vælger den for kort. 

Se vores flotte udvalg af armbånd og armringe her i shoppen.

Skriv et svar

Få rabat på din første ordre
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og rabatkuponer i din indbakke allerede i dag! Når du tilmelder dig, får du med det samme en rabatkupon på -10% til shoppen.
SEND